Φωτογραφικά tips για αρχάριους

Η φωτογραφία είναι διασκεδαστική και συναρπαστική. Συμμετέχει στη διατήρηση και δημιουργία αναμνήσεων. Δεν είναι απλώς μιας μορφή Τέχνης. Πρέπει να γίνεται χωρίς ανασφάλειες και με πολλές πολλές αφορμές. Αν είστε αρχάριοι φωτογραφίστε με οτιδήποτε έχετε στα χέρια σας, κινητό, κάμερα σύγχρονη ή παλαιότερη, δεν έχει σημασία. Εκείνο που χρειάζεστε είναι να δοκιμαστείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Ας δούμε παρακάτω και μερικά χρήσιμα tips για αρχάριους φωτογράφους.

-Όταν βγάζετε μια φωτογραφία, πρώτα εστιάστε στο αντικείμενο που πρωταγωνιστεί και μετά ορίστε το κάδρο σας… Πρέπει πάντα να εστιάζετε κάπου.

-Όταν φωτογραφίζετε ένα πρόσωπο, πρέπει πάντα να εστιάζετε στα μάτια. Το βλέμμα είναι που θα καθορίσει το πορτρέτο σας και θα το αναδείξει.

Να είστε σε ετοιμότητα. Έστω ότι θέλετε να φωτογραφίσετε παιδιά που κάνουν πατίνι. Θα ήταν κρίμα να χάσετε τη στιγμή που απογειώνονται με το πατίνι. Φτιάξτε, λοιπόν, εξ αρχής τις ρυθμίσεις σας αναλόγων με τις καιρικές συνθήκες, το φως κλπ και μετά να είστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να μην χάσετε τη στιγμή.

-Δεν πειράζει αν η φωτογραφία είναι λοξή ή στραβή. Θα την φτιάξετε στο editing και καλό είναι πάντα να το κάνετε αυτό, εκτός αν τις θέλετε στραβές για λόγους στιλ.

Μάθετε καλά τις λειτουργίες της κάμεράς σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητες που σας παρέχει η κάμερά σας και αυτό θα το μάθετε μόνο αν διαβάσετε πολύ καλά το εγχειρίδιο χρήσης. Μπορεί να βαριέστε αλλά πιστέψτε το, οι ρυθμίσεις και τα μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους γιατί υπάρχει λόγος… και αυτός φαίνεται πάνω στις φωτογραφίες σας. Συνεπώς, αφιερώστε χρόνο στο να μάθετε τι ακριβώς δυνατότητες έχει η κάμερά σας και δεν θα το μετανιώσετε.

-Φωτογραφίστε τα πάντα και για οποιονδήποτε λόγο. Στη φωτογραφία δεν υπάρχουν φραγμοί. Δοκιμαστείτε και «λιώστε» την κάμερά σας. Μόνο έτσι θα μάθετε. Δείτε με προσοχή στη συνέχεια τις φωτογραφίες σας, για να διαπιστώσετε τα λάθη που κάνατε και να μην τα επαναλάβετε. Στην πραγματικότητα, φωτογραφίζοντας συνεχώς και τα πάντα καταφέρνετε να βρείτε και το προσωπικό σας στιλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *