10 ακόμα tips για να βελτιώσετε το styling στη φωτογράφιση φαγητού

Καθώς οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τα πορτραίτα, χρειάζεται να αναπτύξουν ιδιαίτερα skills προκειμένου να κατορθώσουν να χαλαρώσουν το «αντικείμενο» φωτογράφισής τους μπροστά στο φακό, τα πράγματα για τους φωτογράφους που ασχολούνται με τη φωτογράφιση φαγητού φαίνεται να είναι αρκετά ευκολότερα. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον το φαγητό δεν μπορεί να «μιλήσει».

Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να ξεχάσετε τον παράγοντα styling κατά τη φωτογράφιση του φαγητού σας.
Θυμηθείτε πως όσο περισσότερο χρόνο περάσετε για να κάνετε το φαγητό σας περισσότερο ελκυστικό, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα αργότερα κατά την τελική λήψη.

Έχοντας κάνει αυτό τον πρόλογο, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 10 tips που θα βοηθήσουν να βελτιωθείτε στο food styling με φυσικό τρόπο.

1. Χρησιμοποιήστε λιγότερο φαγητό από θα κάνατε συνήθως

Παρόλο που θα μπορούσε να φανεί περισσότερο γενναιόδωρο να σερβίρετε πιάτα γεμάτα και πλούσια σε φαγητό, ένα «συνωστισμένο» φαγητό θα μπορούσε τελικά να δείχνει λιγότερο ελκυστικό από ότι ένα άλλο που έχει ακολουθήσει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση. Σκεφθείτε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό μέρος του πιάτου προκειμένου να καδράρετε καλύτερα το φαγητό σας.

2. Χρησιμοποιήστε κομμάτια χαρτιού για να δώσετε μια αίσθηση υφής στο πιάτο σας

Καλύπτοντας το πιάτο σας με κομμάτια χαρτιού ή ακόμα και λαδόκολλας, θα κατορθώσετε να προσδώσετε οπτικό ενδιαφέρον σε αυτό καθώς και να απαλύνετε τις γραμμές του ίδιου του πιάτου.

3. Επιδιώξτε το contrast με τη χρήση διαφορετικών backgrounds

Παροόλο που υπάρχουν αρκετές φορές που το λευκό πάνω στο λευκό μπορεί να μας δώσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικά αποτέλεσμα, έχουμε προσέξει πως τείνουμε να καταλήγουμε με καλύτερες φωτογραφίες όταν επιδιώκουμε το contrast. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, χρησιμοποιήστε ένα σκούρο background σε πιάτα με ανοιχτά και απαλά χρώματα, και αντίστοιχα ένα απλό λευκό background εάν το πιάτο σας διαθέτει ζωηρά και ζωντανά χρώματα.

4. Αφήστε το φαγητό να «σκορπίζεται» με φυσικό τρόπο

Μη φοβάστε την ακαταστασία όσον αφορά τη φωτογράφιση φαγητού. Γίνεται λίγο ακατάστατοι και θα προσδώσετε αμέσως κίνηση και ζωή στις φωτογραφίες σας.

5. Χρησιμοποιήστε απλά πιάτα και κουζινικά είδη

Σίγουρα θα έχετε δει πιάτα και κουζινκά είδη, τόσο εντυπωσιακά και όμορφα, που θα μπορούσαν να συνθέσουν εύκολα τη φωτογραφία μόνα τους. Ωστόσο, κατά τη φωτογράφιση φαγητού, τίποτε δεν θα έπρεπε να τραβάει τα βλέματα ή να κλέβει τις εντυπώσεις από το ίδιο το φαγητό. Χρησιμοποιήστε λοιπόν απλά κλασικά πιάτα (όπως τα κλασικά λευκά) που θα επιτρέψουν στο φαγητό να είναι το αποκλειστικό θέμα της φωτγράφισης.

6. Δώστε έμφαση στη φυσική ομορφιά του φαγητού

Πρώτα σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό, και έπειτα προσπαθήστε να σερβίρετε το ίδιο με ένα τρόπο κατάλληλο για να το αναδείξετε.

Για παράδειγμα, εμείς αγαπάμε τη χρυσαφένια κρούστα που κάνει το κοτόπουλο όταν έχει καλοψηθεί στο φούρνο. Συνεπώς, φροντίζουμε να το φωτογραφίζουμε ολόκληρο όπως έχει βγει από το φούρνο παρά να το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

7. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία

Πολλές φορές είναι εύκολο να χαθείτε μέσα στην αναζήτηση και προετοιμασία της τέλειας τελικής φωτογραφίας, και να χάσετε μερικές υπέροχες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δοκιμάστε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου όσο και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

8. Απαθανατίστε τον λαχταριστό παράγοντα στο φαγητό σας

Σκεφτείτε τι κάνει το φαγητό σας πραγματικά λαχταριστό και φροντίστε να τονίσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μέσα στη φωτογραφία σας. Το παγωτό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είμαστε σίγουροι πως η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λιωμένες σταγόνες παγωτού που κυλούν στα πλαϊνά από το χωνάκι ή από το μπολ στο οποίο είναι σερβιρισμένο.

9. Έχετε πάντα το μυαλό σας για καινούριες ιδέες

Η έμπνευση μπορεί να σας χτυπήσει πραγματικά «οπουδήποτε». Είτε τρώτε κάπου έξω είτε απλά χαζεύετε τα προϊόντα μέσα στο αγαπημένο σας κατάστημα με είδη φαγητού και κουζίνας, φροντίστε να κρατάτε πάντα σημειώσεις με οτιδήποτε σας φαίνεται ή δεν σας φαίνεται ελκυστικό.

10. Γευτείτε το τελικό πιάτο και φωτογραφίστε το ξανά

Από τη στιγμή που θα έχετε την τελική λήψη του πιάτου σας, καταναλώστε ή σερβίρετε μερικό από αυτό και έπειτα τραβήξτε μερικές ακόμη λήψεις. Υπάρχουν αρκετές φορές που ένα μισοτελειωμένο πιάτο μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικό στο να ανοίγει την όρεξη από ότι ένα ολόκληρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *